Levering
Waar leveren wij?
Wij zorgen voor een World-Wide levering. Mocht uw land er niet tussen staan, kan u ons een berichtje sturen. Dan zullen wij de mogelijkheden bekijken om toch nog naar u te kunnen versturen.
Wat zijn de leveringskosten?
Wanneer u uw bestelling komt afhalen in de winkel, is dit uiteraard gratis.
Wist u dat wij ALTIJD de pakjes verzekeren, met een 2de aanbieding en handtekening?
Zo kunt u altijd met een gerust hart wachten op uw pakje, ook indien het verloren gaat.
Hieronder kunt u de prijzen terugvinden per land.
België, Duitsland, Luxemburg en Nederland: 5€
Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje: 15€
Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?
Alle bestellingen worden dagelijks voor 17u verwerkt.
Deze worden bij ons IEDERE werkdag opgehaald, behalve op maandag of feestdagen.
Afhalen in de winkel?
U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling af te halen in onze winkel.
Nadat u uw bestelling geplaatst heeft, krijgt u een bevestigingsmail van ons dat we uw bestelling goed ontvangen hebben. Dit betekent niet dat deze klaar ligt om af te halen, hiervoor versturen we u nog een afzonderlijke e-mail.
Uw pakje wordt 1 maand voor u gereserveerd om af te halen.
Ter info: Wij maken enkel orders klaar die effectief betaald zijn.
Wat betekent backorder?
Als een product niet op voorraad is, kunnen wij dit artikel héél vaak nog backorderen.
Wij houden dan zo snel mogelijk contact wanneer jouw product geleverd wordt.
Wij krijgen bijna dagelijks leveringen van onze leveranciers, dus de wachttijd zal ongeveer enkele dagen tot max. 2 weken bedragen.
Mocht u ook nog andere producten besteld hebben, dan sturen wij deze alvast naar u op in afwachting van de rest van uw bestelling.
Retourneren
Foutief geleverd of een default?
Eerst en vooral willen wij onze excuses aanbieden voor dit ongemak.
Wanneer u contact met ons opneemt, ontvangt u een gratis retourlabel. We proberen deze fout zo snel mogelijk recht te trekken.
U kunt ook ons retourformulier downloaden om aan uw pakje toe te voegen.
Hoe retourneer ik een pakje?
Bij ons kunt u altijd uw bestellingen terugsturen binnen de 14 dagen.
Het artikel dient terug gestuurd te worden in dezelfde, ongebruikte staat met de nodige labels en onbeschadigde verpakkingen. Voeg tevens ons retourformulier toe aan uw pakje.
U kunt uw pakje zelf terugsturen naar:
Ruitersport Maddelin
Rijksweg 62
8820 Torhout
België
OF u kunt het bij ons binnen brengen in de winkel.
Vergeet jouw orderbon niet toe te voegen, zodat we weten van wie het pakje terug naar ons keert en wat u graag wenst te retourneren.
Om jullie van een snellere service te voorzien, doen we geen omruilingen, maar betalen wij het bedrag terug op de manier waarop u hebt betaald.
Mocht u toch een ander maatje of een ander artikel wensen, dan raden wij aan om een nieuwe bestelling te plaatsen.
Onderhoud
Hoe onderhoud ik mijn laarzen?
Om jouw prachtige laarzen te voorzien van een langere levensduur is het noodzakelijk deze regelmatig schoon te maken en correct te verzorgen en onderhouden.
Dagelijks onderhoud
- Na ieder gebruik kuis je deze af met een vochtige, schone doek om modder en ander vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel voor het verwijderen van grof vuil. Met name de rand bij zool goed schoonhouden met een borsteltje, hier kan vuil snel intrekken en het leer/de stiksels beschadigen.
- Zorg ervoor dat je laarzen niet te nat worden, dus spoel ze niet af onder de kraan. Als je schoenen of laarzen wel erg nat zijn, laat deze dan bij kamertemperatuur opdrogen (niet bij de verwarming!) en vul ze eventueel met absorberend papier voor het opdrogen van de binnenkant. Haal bij voorkeur eerst de inlegzolen eruit, voordat je ze losjes vult met absorberend papier. De laarzen drogen het best op kamertemperatuur, zet ze niet vlak naast een kachel of andere warmtebron, daar droogt het leer van uit.
- Breng vervolgens een kleine hoeveelheid voedende crème aan met een zachte katoenen doek en poets met ronddraaiende bewegingen.
Verzorgen/behandelen van je laarzen
Naast het dagelijks schoonmaken, is het belangrijk dat je je laarzen of schoenen regelmatig behandeld (afhankelijk van het gebruik ongeveer 1 keer per week).
- Zorg dat de laarzen of schoenen goed schoon en droog zijn voordat je ze gaat behandelen.
- Behandel de schoenen of laarzen met een leer conditioner in crème of vloeibare vorm. Om de kleur van het leer te behouden kun je de laarzen of schoenen behandelen met een schoenpoets of schoencrème op kleurbasis.
- Wrijf de conditioner in met een zachte doek of het bijgeleverde sponsje. Goed inwrijven heeft een beter resultaat dan dik insmeren. Laat het goed intrekken. Voor gebruik kun je je laarzen of schoenen nog even afwrijven met een doek om overtollig vet te verwijderen.
- Om het leer van je schoenen of laarzen te voorzien van een waterafstotend laagje, kun je ze nog behandelen met een waterafstotende spray. Deze bevat waterafstotende bestanddelen die de levensduur van het leer kunnen verlengen.
- Voor het reinigen en onderhouden van ritsen in je laarzen of schoenen zijn speciale zipsprays verkrijgbaar. Deze zorgen ervoor dat de rits soepel en schoon blijft en verlengt hierdoor de levensduur van de rits.
RITSEN
Nieuwe laarzen passen misschien goed, maar als het leer opwarmt door uw lichaamswarmte, zullen ze zich naar uw been en vorm gaan vormen. Hoe vaker je ze gebruikt, hoe beter! Nieuwe ritsen kunnen ook stijf aanvoelen, sluit ze door een tweede vinger achter de rits te plaatsen en hem langzaam omhoog te leiden. Zorg er ook altijd voor dat de rits helemaal open is als u de laars uittrekt.
Om de functionaliteit van de rits te behouden, raden wij aan om na elk gebruik vuil van het scharnier en de ritsttanden te verwijderen met een zachte borstel. Af en toe een beetje ritsspray langs de tandjes van de rits wrijven zorgt er ook voor dat ze goed blijven werken.Tips:
- Probeer niet iedere dag hetzelfde paar schoenen of laarzen te dragen, de combinatie van vocht en bacteriën van je voeten zorgen voor een versneld proces van slijtage.
- Gebruik bij voorkeur geen zadelzeep voor je laarzen en schoenen, dit kan namelijk een doffe kleur veroorzaken en ervoor zorgen dat de stiksels loslaten (zadels en hoofdstellen hebben namelijk andere en dikkere stiksels dan laarzen en schoenen). Wel is er een speciale cleanerspray waarmee je het leer van je laarzen of schoenen kunt reinigen
- Voor extra glans kun je, na het insmeren en intrekken van schoenpoets, je laarzen of schoenen oppoetsen met een nylon panty of een speciaal glansborsteltje.
- Gebruik laarzenspanners om de vorm van de laarzen te behouden
- Berg leren laarzen in een laarzentas op en leg deze op zijkant neer (liggend). Hierdoor zakken de laarzen minder snel in en blijven ze mooier in vorm.
- Om de binnenkant van je laarzen of schoenen te reinigen kun je een speciale anti-bacteriële spray gebruiken.
- Gebruik je rijlaarzen en rijschoenen alleen voor het rijden. Loop er niet mee door de modder en gebruik ze niet voor het uitmesten. Mest en modder tasten het leer aan.
- Behandel je laarzen of schoenen bij voorkeur 1 dag voor gebruik, zodat het onderhoudsmiddel goed kan intrekken.
- Behandel kunstleer, leer met een kunststof laagje of lakleer niet met een leerverzorginsproduct.
-
Heb je jodhpurs of rijlaarzen met strass steentjes? Behandel dit gedeelte alleen met een vochtige doek. Let op: verlies of beschadiging van strass steentjes of andere kwetsbare glimmers vallen niet onder garantie.
HOE ONDERHOUD IK BRUSHED/LAK LEDER
Geborsteld leer en lakleder vereisen extra zorg. Gebruik hetzelfde proces als hierboven, en let erop dat u alleen Brushed/lak lederen laarzengel gebruikt. Gebruik een zachte natuurlijke vezeldoek. Gebruik nooit een borstel of een doek met ruwe vezels die strepen op het leer kunnen maken en het brushed leereffect kunnen beschadigen. Eindig het proces met polijsten met een katoenen of vilten doek, en laat de laarzen volledig drogen en het product absorberen.
Er bestaan verschillende voedende crèmes die veilig op het leder en de bekleding van de laarzen kunnen worden gebruikt en die afzonderlijk of samen met de laarzen kunnen worden besteld.
ONDERHOUD NUBUCK LEER
Om ervoor te zorgen dat het leer van je laarzen of schoenen in goede staat blijft, is het noodzakelijk om ze regelmatig schoon te maken en te verzorgen/onderhouden.
Nubuck is een type leer waarbij de bovenkant van de huid licht geschuurd is, waardoor er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Het uiterlijk komt ongeveer overeen met suède, maar is wat steviger. Daarom wordt nubuck vaak gebruikt voor schoenen en laarzen. Nubuckleer heeft een geheel open porie en is dus bijzonder gevoelig voor vet, vuil, vocht en transpiratie. Water of andere vloeistoffen die op het leer worden gemorst, moeten daarom zo snel mogelijk worden opgedept. Niet wrijven, want dan drukt je de vloeistof juist in de poriën!
Verwijder voor het schoonmaken, met een doek of zachte borstel, grof vuil en neem het leer af (niet wrijven) met een vochtige doek. Voor het onderhoud kun je nubuckleer het beste behandelen met een spray of onderhoudsmiddel speciaal voor nubuck en suède. Gebruik geen andere middelen! Deze zijn niet geschikt voor deze leersoort.
LAARZEN OPSLAG
Bewaar uw laarzen op een droge plaats en uit de buurt van warmtebronnen. Vermijd contact met detergenten of andere agressieve stoffen (zoals zout, kalk, ammoniak) die vlekken of veranderingen in het leer kunnen veroorzaken.
De opblaasbare laarsinzetstukken van het merk zijn bedoeld voor inpakken en reizen om je laarzen in vorm te houden. Na het rijden, en wanneer de laarzen van binnen vochtig zijn, berg je ze bij voorkeur rechtop op met laarzenspanners die de lucht volledig laten circuleren ipv de opblaasbare.
GARANTIE
De producten zijn gegarandeerd tegen fabricagefouten voor materiaal en arbeid voor 90 dagen.
Onze kracht en onderscheidend vermogen ligt in het respect voor de natuurlijke lederkwaliteiten en het behoud daarvan. Kleine sporen op het leer zijn een kenmerk van het unieke karakter van het leer zelf. Dit geldt ook voor verschillen in de tinten van dezelfde kleur, aangezien de kleuren worden verkregen door traditioneel vakmanschap en natuurlijke looiprocessen.
Schade aan de producten door oneigenlijk gebruik, blootstelling aan zonlicht, ongunstige weersomstandigheden, chemische toepassingen en schuren, scheuren of wrijven worden niet beschouwd als fabricagefouten en vallen niet onder de garantie. Ongeoorloofde reparaties die leiden tot schade aan de producten vallen evenmin onder de garantie. Wij raden u aan de producten te onderhouden volgens de richtlijnen in het volgende hoofdstuk Onderhoud.
Om tijdens de garantieperiode hulp aan te vragen, moeten klanten een aankoopbewijs voorleggen in de vorm van een factuur of kassabon. Garantieclaims moeten worden ingediend bij de onze merken die de laarzen hebben gemaakt. Als u per e-mail een claim indient, moet u foto’s en een gedetailleerde beschrijving verstrekken.
Het personeel zal de claim beoordelen om de beste corrigerende actie te bepalen, waaronder reparatie bij een plaatselijke erkende schoenmaker of terugzending van de producten naar de fabriek van het bedrijf, en zal de klant adviseren. De laarzen kunnen enkel aanvaard worden als deze compleet netjes werden achter gelaten.
De duurtijd van een garantieclaim is 4 a 8 weken.
Aan het einde van de garantieperiode blijven wij hulp bieden bij reparaties en wijzigingen. De kosten van reparaties buiten de garantieperiode worden berekend op het moment dat een aanvraag wordt ontvangen met foto-illustraties en een gedetailleerde beschrijving. Klanten ontvangen een volledige offerte die materiaal, arbeid en eventuele verzendkosten dekt indien gevraagd.
Hoe onderhoud ik mijn scheermachine?
ONDERHOUDSTIPS
Tijdens het scheren is het belangrijk dat je een goed werkend scheermachine hebt met scherpe messen. Naast het feit dat je regelmatig de haren tussen de messen weg dient te halen, is het belangrijk dat je tijdens het scheren om de 10 minuten een paar druppeltjes olie tussen de messen doet. Dit niet alleen voor het behoud van je scheermachine, maar ook voor het beste scheerresultaat! Wist je trouwens dat het verstandig is om eenzelfde merk olie te gebruiken als het merk van je scheermachines? Er zit namelijk verschil in dikte van de olie en met de juiste olie gaat het apparaat het langste mee.
Zorg ook dat je de messen van het apparaat op tijd laat slijpen. Meestal is dit na 3 tot 5 scheerbeurten. Let op, van de opscheermachines zijn niet alle messen slijpbaar! Zijn je messen bot geworden? Bij Maddelin kun je ze laten slijpen! Wij zullen de messen voor je slijpen zodat deze weer als nieuw zijn! Wat dat kost? Prijs per set (onder- en bovenmes) is €12.
Bewaar je scheermachine op een warme en vooral droge plek in zijn bewaarbox. Het beste is zelfs binnen in huis. Is er geen bewaarbox bijgeleverd? Koop dan een gereedschapskist. Hier kun je de onderdelen ook goed in bewaren.
Leg de messen schoon en ingevet in de kist. Om roestvorming te voorkomen, breng je een extra laagje olie aan op de messen. De kop van het apparaat kun je het beste in een vette doek bewaren los van het apparaat.
Het is aan te raden om niet alleen je mesjes regelmatig te onderhouden, maar ook één keer per jaar het scheerapparaat zelf. De haren moeten namelijk ook uit de scheerkop achter de messen verwijderd worden en uit het filter ter hoogte van het snoer.
OVERIGE SCHEERTIPS
Hoe je te werk gaat
Zorg ervoor dat, voordat je begint met scheren, je paard goed schoon en droog is! Natte haren, zand en andere vuilresten zijn not done voor je scheermachine. Het beste is om je paard een dag van te voren te wassen. Daarnaast is het belangrijk dat de messen van het scheerapparaat geslepen zijn en de accu opgeladen is. Begin vervolgens voorzichtig te scheren bij de schouders. Scheer altijd tegen de haren in en maak lange halen. Voor een mooi resultaat kun je het beste in overlappende banen scheren, zodat je zo weinig mogelijk strepen krijgt. Laat de scheermachine zijn werk doen en druk of duw niet te hard. Zorg er voor dat het scheerapparaat vlak door de vacht glijd en trek eventuele huidplooien strak met je hand. Scheer bij de benen altijd langs de buitenzijde en trek de achterbenen naar voren.
Blijven er plukken haar staan? Of kauwen de messen aan de vacht van je paard? Dan staat er waarschijnlijk een verkeerde spanning op het mes. Zorg er daarom altijd voor dat de scheerkop niet te los, maar ook niet te strak afgesteld staat. Wanneer de schroef te los zit krijgt het mes geen grip op het haar en als deze te strak aangedraaid staat komt er teveel wrijving op het mes waardoor de motor te hard moet werken om het mes te laten bewegen.
Controleer deze spanning dan ook regelmatig tijdens het scheren zodat u de motor niet wordt belast. Messen kunnen namelijk krimpen en uitzetten tijdens het scheren.
Hoe onderhoud ik mijn hoofdstel of lederen halster?
ONDERHOUD HOOFDSTELLEN EN LEREN HALSTERS
Ook bij hoofdstellen en leren halsters geldt, wanneer je deze regelmatig gebruikt moet je het minstens een keer per maand goed schoonmaken en verzorgen. Bij zeer intensief gebruik, of wanneer je veel buiten rijdt, zal dit vaker moeten. Goed onderhouden verlengt de levensduur van je hoofdstel of leren halster.
- Haal voor het schoonmaken je hele hoofdstel of halster uit elkaar, door de alle gespen los te maken en verwijder met een doek of borstel het grove vuil.
- Maak alle onderdelen en riempjes schoon met een speciaal daarvoor geschikte zadelzeep (vloeibaar of in blok vorm) of reinigingsspray. Zadelzeep zorgt voor een grondige reiniging van het leer en verwijderd zweet, vuil en vet. Gebruik niet teveel water, dit maakt het leer stug. Wring je sponsje daarom goed uit voor gebruik. Een te natte spons zorgt voor schuim tussen de naden en gespen, waardoor stiksels los kunnen laten.
- Zorg dat het leer goed schoon en droog is voordat je het gaat behandelen. Leer droogt het beste op kamertemperatuur. Let op, leg het leer niet vlak naast een centrale verwarming of andere warmtebron, daar droogt het leer van uit.
- Als alle leer onderdelen van je hoofdstel of halster goed schoon en droog zijn kun je deze behandelen met lederbalsem, ledervet, lederolie of een conditioner. Omdat olie het leer enorm soepel maakt, is lederolie zeer aan te raden voor je hoofdstel. Let wel op, olie trekt sneller in dan vet en moet daardoor vaker aangebracht worden.
Wrijf het ledervet, lederbalsem of conditioner goed in met een zachte doek of sponsje en de lederolie met een kwast. Goed inwrijven heeft een beter resultaat dan dik insmeren. Laat het goed intrekken en smeer het vervolgens uit met een schone droge doek. Let op dat deze niet pluist. Voor gebruik kun je het leer nog even afnemen met een doek om overtollig vet te verwijderen.
Als het onderhoudsmiddel goed ingetrokken is in het leer, kun je het hoofdstel weer in elkaar zetten.
Tips:
- Berg je hoofdstel of halster op in een droge, goed geventileerde ruimte. Pas op met ammoniaklucht, dit tast het leer namelijk aan. Bij vrieskou gebeurt er niets schadelijks met het leer.
- Maak iedere keer na gebruik het bit goed schoon. Hierdoor kunnen de bacteriën geen schade aan het leer aanbrengen. Voor een grondige reiniging van je bit is een speciaal RVS reinigingsmiddel verkrijgbaar.
- Behandel je hoofdstel bij voorkeur één dag voor gebruik, zodat het onderhoudsmiddel goed kan intrekken.
- Behandel kunstleer, leer met een kunststof laagje of lakleer niet met een leerverzorginsproduct.
- Heb je een halster of hoofdstel met strass steentjes? Behandel dit gedeelte alleen met een vochtige doek. Let op: verlies of beschadiging van strass steentjes of andere kwetsbare glimmers vallen niet onder garantie.
ONDERHOUD KUNSTSTOF HOOFDSTELLEN
Kunststof hoofdstellen zijn in vergelijking met leer veel onderhoudsvriendelijker. Om je kunststof hoofdstel in een goede staat te houden, is het belangrijk deze regelmatig te reinigen door vuil, modder, zweet en andere hardnekkige vlekken te verwijderen. Neem hiervoor je hoofdstel af met een vochtige doek en spray vervolgens met een speciale reinigingsspray voor kunststof het hoofdstel in. Wrijf in een cirkelvormige beweging met een vochtige doek het hoofdstel schoon. Gebruik een hard borsteltje om hardnekkige vlekken te verwijderen. Als al het vuil verwijderd is kun je het kunststof nog een afnemen met een schone vochtige doek om vervolgens te laten opdrogen. Je hoeft kunststof verder niet te behandelen met een onderhoudsmiddel zoals ledervet- of olie.
Hoe was ik mijn kleding en dekjes?
WASVOORSCHRIFTEN BOVENKLEDING, RIJBROEKEN EN ZADELDEKKEN
Wassen
Volg bij het wassen altijd de wasvoorschriften. Wanneer kleding te heet wordt gewassen, riskeer je dat het onnodig krimpt of verkleurd. Te koud wassen daarentegen verwijdert de vlekken vaak niet goed genoeg. Vaak is het een behoud om kleding binnenstebuiten te wassen en klittenband en ritsen te sluiten. Gebruik geen wasverzachter en zo weinig mogelijk wasmiddel om de kleding mooi te houden. Was gekleurde kleding de eerste paar keren apart of met dezelfde kleur, de kleur kan namelijk afgeven. Was kledingstukken die stretch (elasthan) bevatten (o.a. rijbroeken) nooit heter dan 30 graden.
Fijne shirts
Ondanks dat in het waslabel van fijne shirtjes zoals showshirts vermeld staat dat het shirt op 30 graden gewassen kan worden, raden we dit ten zeerste af. Fijne shirtjes kun je het beste met de hand wassen. Op deze manier blijven kleuren zoals wit, zwart, grijs en donkerblauw het langst hun kleur houden.
Drogen
Raadpleeg ook voor het drogen het waslabel. Kijk goed op het wasetiket of drogen in de droogtrommel mag. Als het kledingstuk geschikt is voor de droogtrommel, staat er in het waslabel een vierkantje met daarin een cirkel. Hoe hoger de droogtemperatuur, des te hoger de krimp. Zijde, wol en polyester mogen nooit in de droogtrommel. Katoen en tricot, liefst hangend op een kleerhanger laten drogen. Bij voorkeur je rijbroek niet drogen in de droogtrommel, rijbroeken met een leren zitvlak altijd liggend laten drogen.
Strijken
Strijk een kledingstuk zoveel mogelijk aan de binnenkant. Dit voorkomt glans- en plet- plekken en beschadiging van opdrukken, versiersels en waxcoatings. Strijk katoenen kleding in vorm als het nog iets vochtig is. Goed uitstrijken scheelt aanzienlijk in de krimp. Let op bij het strijken met een stoomstrijkijzer. Stoom is altijd 100°. Alleen artikelen waar op het wasetiket 3 puntjes in het strijksymbool staan, mogen met stoom gestreken worden.
Bling bling
Bling bling is helemaal in. Veel rijbroeken hebben tegenwoordig strass steentjes, pailletten of andere soorten glimmers als opdruk. Erg leuk, maar ook erg kwetsbaar. Wij raden je daarom aan om rijbroeken waarbij dit het geval is, binnenstebuiten te wassen op 30 graden. Tevens de droger vermijden. Op deze manier heeft je rijbroek een long lasting shine. Let op: op strass steentjes, pailletten, en andere glitter opdrukken kunnen we geen garantie geven.
Tips:
- Natural Wasmiddel Concentraat is zeer geschikt voor het wassen van rijbroeken, dekens, zadeldekken en bandages.
- Droog je rijbroeken niet in de droger. Laat rijbroeken met een leren zitvlak altijd liggend drogen.
- Om je witte rijbroek extra wit te houden, kun je af en toe groene zeep, Vanish of een andere vlekverwijderaar gebruiken.
Wasvoorschriften zadeldekken
Het wordt altijd aangeraden om zadeldekken te wassen op 30 graden in een waszak.
Dekens
Staldeken of outdoordeken?
Een staldeken is zoals de naam waarschijnlijk al vermoedt, een deken voor op stal.
Deze dekens zijn dus niet waterdicht. Een outdoor is voor buiten en is waterdicht.
Als je op zoek bent naar een deken, vraag je dan eerst af: staat mijn paard op stal, dag en nacht buiten of de combinatie? Welke temperatuur heeft mijn omgeving? Is mijn paard geschoren?
Staat jouw paard vaak buiten? Dan raden wij een outdoordeken aan. Ben je in de mogelijkheid om de dekens te wisselen als jouw paard van binnen naar buiten gaat? Dan is een outdoordeken voor buiten en een staldeken voor binnen ideaal. Een staldeken is vaak soepeler en ademt beter, dus comfortabeler voor je paard.
Staat jouw paard alleen maar op stal? Kies dan een staldeken.
Sterkte buitenstof?
De meeste dekens heben een buitenstof van nylon, polyester of polypropyleen.
Nylon staat bekend als een elastische, gladde en duurzame stof. Deze stof is lichter van gewicht en iets sterker dan polyester. Polypropyleen is een week gemaakte kunststof, supersterk en waterafstotend.
De sterkte van een deken wordt vaak uitgedrukt in Denier (D).
Hoe hoger de vezelfijheind, hoe sterker het deken.
Een deken tot 450D heeft een matige slijtvastheid.
600D heeft een goede slijtvastheid en dekens vanaf 2000D zijn extreem sterke dekens.
Waterdichtheid outdoordeken?
- Tot 1000mm/m2 is een deken waterafstotend, dit betekent dat het deken beschermt tegen lichte motregen en kleine buien.
- 1000 tot 3000mm/m2 is een deken waterdicht. Ondanks de stof goed waterdicht is, zijn de naden vaak doorstikt. Bij hevige of langdurige regenbuien kan het deken gaan lekken bij de naden.
- Vanaf 3000mm/m2 of meer is het deken gegarandeerd waterdicht. Het deken is zodanig gestikt dat de kans op doorlekken minimaal is.
Ademend?
Een deken die ademd zorgt ervoor dat het lichaamsvocht/zweet van jouw paard van binnen naar buiten het deken getransporteerd wordt. Daarom is het zo belangrijk om een ademend deken te nemen.
Een goed ademend deken zorgt er ook voor dat het paard zijn overtollige warmte kwijt kan en niet staat te zweten onder zijn deken. Hij krijgt het dus niet te warm.
Wanneer de luchtvochtigheid buiten hoog is, kunnen dekens die weinig ademend zijn, klam worden aan de binnenkant. Dit komt omdat de overtollige warmte niet snel genoeg afgevoerd kan worden. Zo ontstaat er condensvorming aan de binnenzijde van het deken.
Dit komt vaak voor bij 0 gram regendekens omdat de binnenvoering direct tegen de waterdichte buitenstof aan ligt waardoor er nauwelijks luchtcirculatie tussen beide lagen plaatsvindt. Bij een dikker probleem zal dit probleem minder voorkomen.
Binnenvoering van een deken?
- Nylon voering
Nylon staat bekend als een elastische, gladde en duurzame stof. Nylon is de meest voorkomende binnenvoering bij dekens, omdat bij deze stof de kans op schuurplekken kleiner is. - Katoen voering
Katoen is een natuurlijke stof en heeft als belangrijkste eigenschap dat het zacht en licht van gewicht is. Tevens ademend en absorbeert deze stof optimaal. - Fleece voering
Een fleece voering heeft als grootste voordeel dat het goed ademtn en lichaamsvocht opneemt en afvoert. Daarnaast is fleece sterk isolerend, zacht, warm, comfortabel en licht in gewicht. Fleece voering is qua warmt-isolatie vergelijkbaar met 50gr vulling.
Tevens bestaat bij Bucas ook de Stay Dray stof, deze is antibacterieel en heeft een nog grote warme isolatie.
Bij Kentucky kennen we dan terug de artificiële konijnenvacht die ook optimaal is voor paarden met een gevoelige huid of schuurplekken.
Testcenter
Hoe huur ik een testproduct bij jullie?
Als u het gewenste testproduct heeft gevonden, kunt u het in uw winkelmandje plaatsen en de bestelling afronden. De testperiode van 14 dagen begint vanaf het product bij u is geleverd of de datum van afhaling in de winkel.
Heeft u liever nog wat advies of extra informatie over welk item u eens kan uittesten mag u ons altijd contacteren of langskomen in de winkel.
Hoeveel kost deze service?
Wanneer u een product wilt testen, vragen we u het volledige aankoopbedrag als borg te betalen. Het testen van een item uit het testcentrum is dus gratis (excl. Verzendkosten).
Als u na het testen van het product besluit om het te kopen, kunt u het product ruilen voor een nieuw exemplaar of het reeds geteste product behouden.
Als u het product niet wenst kopen, wordt de borgsom teruggestort.
Dit gebeurt telkens op dezelfde manier als de origineel gebruikte betaalmethode.
Let op: bij het testen van een nieuw product, wordt er 20% van het aankoopbedrag afgehouden als compensatie indien het wordt geretourneerd. Het beleid van 20% reductie is alleen van toepassing op het uittesten van nieuwe producten.
Welke (retour)condities zijn verbonden aan deze service?
U heeft 14 dagen om het product te testen. Als u binnen deze periode besluit dat het product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het terugsturen en uw geld terugkrijgen. Houdt er echter rekening mee dat het product binnen de 14 dagen moet worden geretourneerd. De testperiode van 14 dagen begint vanaf het product bij u is geleverd of de datum van afhaling in de winkel.
Om uw volledige aankoopbedrag terug te krijgen, moet u het product in de originele staat terugsturen.
Als u besluit om het product terug te sturen, moet u ervoor zorgen dat het in de originele verpakking wordt geretourneerd. Als u de verpakking niet meer heeft, zorg er dan voor dat u het product veilig inpakt, zodat het niet beschadigd raakt tijdens het transport.
Aan de nieuwe producten hangen er ticketjes. Indien mogelijk, vragen we om deze aan het product te laten hangen of bij te houden, zodat u deze mee terug kan sturen.
Hoe retourneer ik mijn testproduct?
U kunt zelf een retourlabel maken via ons retourportaal. Het bedrag wordt terugbetaald op jouw rekening, via de originele betaalmethode. Dit gebeurt binnen een periode van 10 werkdagen nadat wij uw retourzendingen hebben ontvangen.
Om er zeker van te zijn dat uw retourzending goed bij ons aankomt, raden wij u aan om het pakketje aangetekend retour te sturen en eventueel te verzekeren.
Voeg aan het pakje ons retourformulier toe met daarop de vermelding hoe u uw retour wenst afgehandeld te hebben (zoals een andere maat, ander artikel, geld terug, enz.).
Nabestelling
Hoe gebeurt een nabestelling in de winkel?
Indien een product niet op voorraad is, bieden wij de mogelijkheid om dit voor u te bestellen.
- Special items/custom made:
Bij het bestellen van custom made producten, vragen wij een voorschot van +/- 50%. - Standaard items:
Bij deze producten wordt er geen voorschot gevraagd.
De bestelling wordt betaald bij afhaling of bij verzending via een betaallink. Na ontvangst van de betaling verzenden we het item meteen.
Uitdrukkelijk op vraag van de klant kan een product bij bestelling vooraf betaald worden. Deze betaling kunt u terugvinden op uw kassaticket onder aanbetaling. Let op: omdat een voorafbetaling afwijkt van onze standaard manier van werken vragen wij u, om verwarring te voorkomen, uw kassaticket goed te bewaren als bewijs van betaling!
Waardebonnen
Hoe koop ik een cadeaubon aan?
U kunt zowel in de winkel als op onze webshop een cadeaubon aankopen. Het bedrag van de cadeaubon is volledig naar uw eigen keuze.
Als u ervoor kiest om online een cadeaubon te bestellen, kunt u de betreffende pagina in de zwarte balk rechtsboven vinden op onze website. U heeft de mogelijkheid om het ontwerp en het bedrag van de cadeaukaart zelf te kiezen. Vervolgens wordt de bon naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. U kunt kiezen om dit naar u zelf door te mailen of rechtstreeks naar de ontvanger.
U kunt de cadeaubon gemakkelijk bestellen via deze link: https://www.maddelin.be/nl/buy-gift-card/.
Hoe wissel ik online mijn cadeaubon in?
Bij ons kunt u heel eenvoudig uw cadeaubon inwisselen via onze website.
Wanneer u de gewenste producten in uw winkelmandje heeft geplaatst, scrollt u naar beneden. Hier vindt u een tabje cadeaubon. U klikt dit open en voert vervolgens uw cadeauboncode in. Als u nog een bedrag moet bijbetalen, kunt u dat direct doen. Als het bedrag van de cadeaubon het totaalbedrag dekt, kunt u uw bestelling afronden.
Hier kunt u een tabje cadeaubon terugvinden. U klikt dit open en kunt uw cadeauboncode invoeren. Hierna betaalt u het overige bedrag of kunt u de bestelling afronden.
Heeft u al een cadeaubon? Dan kan u via deze link het resterende saldo op uw cadeaubon controleren.